6.6.06

Η αβάσταχτη......ειλικρίνια του Firefox!


Δεν πέρασε καλά-καλά μία εβδομάδα που κάνω για τρίτη!! φορά, (απο τότε που ξεκίνησα το blogging) αναφορά στην Symantec (Norton Antivirus)...και πάλι εδώ την έχω, αυτή τη φορά προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα, και μην σας φαίνεται καθόλου παράξενος ο λόγος που το κάνει!

Επειδή για να θυμηθούμε λίγο το παρελθόν, αλλά και το παρόν της (με τα root kit μέσα στα updates!!!...ήδη η Sony καταδικάστηκε γι αυτά, και παρουσιάσαμε και την απόφαση του Αμερικάνικου δικαστηρίου σ άλλο πόστ) έρχεται τώρα να κάνει κίνηση εντυπωσιασμού...αφού την κυνηγήσαν σε απλά ελληνικά, προγραμματιστές αλλά και χρήστες!!

Είναι διεθνώς γνωστό ότι Microsoft & Symantec είναι δύο μόνο απ τα κακά στοιχεία που μας περιβάλλουν, κατά την ταπεινή μου γνώμη!

Και πάμε στο θέμα μην σας ζαλίζω παραπάνω....

Προγραμματιστές και Χρήστες λοιπόν διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί η μέθοδος που καταμετρούσε σφάλματα ωφελούσε ξεκάθαρα και μόνο τον Internet Explorer .(μπλιαχχχ..)

Ναι, αυτό το (σ)κατασκεύασμα!

Δηλαδή εάν η Μικρομαλακή (microsoft) δεν επιβεβαίωνε επισήμως κάποιο bug, αυτό δεν μετρούσε!!!!

Ετσι λοιπόν ανακοίνωσε την πρόθεση της να αλλάξει τον τρόπο που μετρά τα τρωτά σημεία σε browsers, όπως ο Firefox όπου ήταν η αφορμή, γιατί οι δημιουργοί του παραδέχονται πολύ πιο εύκολα τα σφάλματα του, με αποτέλεσμα η σύγκριση να είναι άνιση στην ουσία.

Αλλα στοιχεία της ίδιας εξάμηνης αναφοράς για τον χρόνο " σπασίματος " με πραγματικές δοκιμές, οι οποίες ερευνούσαν την ευκολία εισβολής σε υπολογιστές συνδεμένους στο Internet είναι αποκαλυπτική :
WINDOWS 2000 server άνοιξε σαν τριαντάφυλλο...σε 17 λεπτά!

WINDOWS 2003 Web Edition .....σε 2 ώρες!

RED HAT ENTERPRISE LINUX 3 (χωρίς patches ).......ΑΘΙΚΤΟΣ!

WINDOWS 2000 & XP σε κάτι λιγότερο απο 30......δευτερόλεπτα! (Κι αυτό γνωστό)

Και για να μην σας κουράζω παραπάνω, ρίξτε μια ματιά στο threat report της Symantec...έτσι για να μιλάμε (όπως πάντα) με αποδείξεις, και επίσημα στοιχεία για τα μαύρα χάλια της πολιτικής της.

Μην ξεχάσω....το Symantec 5400 Hardware FireWall....πολύ ωραίο, δε λέω!

Μαύρο κουτί.... ωραίο λογότυπο,..ωραία εμφάνιση, και το πιό ωραίο?

Απο μέσα τρέχει LINUX!!!!!!.....καμιά απορία?? (^_^)

4 σχόλια:

Χαρτοπόντικας είπε...

Γειά σου ρε Μιχάλη! Εδώ μου κάθεται η Symantec και τα προϊόντα της που για να τα ξηλώσεις πρέπει να αφαιρέσεις και ... τα τσιπάκια του υπολογιστή

ci είπε...

IE και Norton = η χαρά του ιού!
Όπου έχω FireFox έχω ξεχάσει το ad-aware και όλα τα συναφή.
Antivirus το Free Personal Antivir, και Firewall Sygate (να έχουμε μια ψευδαίσθηση, άλλωστε τα νούμερα που αναφέρεις τα λένε όλα :D).

Καλό βράδυ!

Μιχάλης Μπακόλας είπε...

@ Χαρτοπόντικας

Πολύ καλησπέρα,...προσεχώς κι αυτό θα το δούμε!! ( τι να πώ) ..να πρέπει να ξηλώνεις τσιπάκια!

Τι περιμένεις όταν το antivirus..." τρέχει " μέσα στα services του λειτουργικού!!

Ο ένας κόβει λειτουργικά (μικρομαλακή)...κι ο άλλος antivirus (symantec)....

Σ ευχαριστώ για το σχόλιο! (^_^)

@ Citronella

Πολύ καλησπέρα

...να έχουμε μια ψευδαίσθηση ασφάλειας,....και πολύ σωστά το είπες!!

Αυτός είναι κι ο λόγος που " τσακώνομαι " με διαχειριστές δικτύων Win όταν θέλω να κάνω πλάκα.

Ερώτηση :

Οταν κυκλοφορεί ένας ιός προηγείτε (εκ των πραγμάτων) του patch που ΘΑ εκδοθεί, και για το λειτουργικό, όσο και για το antivirus...δεν γίνεται να προηγείτε το patch...του ιού!!....μην τρελλαθούμε!

Τότε,..τι στον μαύρο κόρακα το θέλετε το antivirus!!....κι απάντηση ΔΕΝ παίρνω, αλλά ΔΙΝΩ!!

Τους λέω λοιπόν : Οσο κολλάει αυτός που ΔΕΝ ΕΧΕΙ, άλλο τόσο κολλάει κι αυτός ΠΟΥ ΕΧΕΙ!!

Ξέρεις γιατί;

Για τον ίδιο λόγο που κόλλησε ο κοσμάκης...όταν βγήκε ο SOBIG....όταν βγήκε ο NETSKY......και θα συνεχίσουν να μολύνονται...και ο νοών νοείτο!

Ξέρω ότι ακούγεται λίγο extreme και αναρχικό...αλλά έτσι είναι!

Κάπου έχω καταχωνιασμένο (ούτε που θυμάμαι) ένα πόστ με θέμα τα antivirus και αν τα θέλουμε...

Αν δεν το χεις διαβάσει και δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά να δείς τι γράφω..

Σ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο...αλλά δεν μπορώ να μην το πώ..

@ herco

Ηρακλή πολύ καλησπέρα σου!

Τι άλλο να πούμε...

Οτι το τρίτο κακό στοιχείο (υπάρχουν κι άλλα πολλά )...μετά την μικρομαλακή, και τη symantec, είναι η sony...και αυτό όλοι το ξέρουμε!

Σ ευχαριστώ για το σχόλιο! (^_^)

ci είπε...

Καλημέρα και πάλι! Το βρήκα το ποστ σου!(Mε την ευκαιρία αυτό το "φορμάτ/defrag μια φορά τη βδομάδα" είναι αξεπέραστο..:D).
Αυτό που μπορώ να πω από την εμπειρία μου είναι ότι τελευταία οι περισσότερες επιθέσεις είναι από adware/spyware κλπ, παρά από τους "παραδοσιακούς" ιούς - αυτό βέβαια είναι και μια καλή δικαιολογία για τις αδυναμίες του Νορτον πχ. Κι αν κανείς είναι στοιχειωδώς σοβαρός και δεν χρησιμοποιεί Outlook Express, δεν χρειάζεται να τρέμει τα emails.

Αλλά ουσιαστικά για μένα ισχύει αυτό που έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιο : πως η καλύτερη προστασία είναι να θυμόμαστε πως ό,τι υπάρχει στο πισι μπορεί (θεωρητικά) ανά πάσα στιγμή να σερφάρει. Άλλωστε ποιος ο λόγος να αποθηκεύσεις τους κωδικούς της τράπεζας στο πισι??
Προσέχουμε τι αποθηκεύουμε, κάνουμε συχνά backups και μετά δεν κλαίμε - τώρα βέβαια κι εγώ ωραία τα λέω αλλά τι αρχεία έχω χάσει..!!

Από τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα, πάντα!